Някой да припомни на соросоида Слави, че когато Тачър умря, народът излезе да празнува по площадите с шампанско

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Завиждаме на страните от Западна Европа за техните социални държави. Те всъщност са изградени след Втората световна война с цел да се даде някакъв човешки образ на капитализма и така да се противодейства на силната в онзи период социалистическа идея, чийто носители бяха могъщият тогава СССР и древния и многолюден Китай.

 Западните политици във водещите неоколониални европейски държави плюс новата империя САЩ са си умирали от страх техните народи да не вземат да спретнат разни Октомврийски революции. Защото няма как в условията на социализъм те да продължат да експлоатират ресурсите на бившите си уж колонии от Третия свят – вече ще трябва да им дават, а не да им взимат.

 

И така след Втората световна държавата е поела огромна икономическа и социална роля в западните общества. Засилването на социалните държави на Запад е продължило до 80-те години, когато Маргарет Тачър и Роналд Рейгън са започнали да ги разбиват, налагайки отново добрия стар либерализъм, който дотогава е бил заклеймен като основен виновник за голямата икономическа криза от 30-те години и последвалата Втора световна война (либералната теория е теорията за свободния пазар, който да бъде единствената сила, определяща развитието на обществото… без участието и дори без съществуването на държавата).

И така, тези двамката – Рейгън и Тачър, поставят началото на разбиването на социалната западна държава. Днес, въпреки че тя все още съществува в Западна Европа, е безкрайно по-слаба и затова западните народи се оплакват от все по-големи бедност, неравенство и уронване на работническите права. Сгромолясването на СССР преди 30 години развърза ръцете на западната олигархия. Тя вече не се чувстваше заплашена от социализма и спря да налива средства в социални услуги, като източи парите на западната средна класа, която постепенно изчезва.

Големият проблем на България днес е именно в липсата на социална държава, която беше унищожена по западен сценарий, и в неспирното прехвърляне на обществения държавен ресурс в ръцете на частни фирми. За това се грижат хилядите неправителствени организации в България, които са под шапката на Джордж Сорос и на издръжката на Американския конгрес. А крайната цел е държавата да изчезне и да бъде заменена от частни фирми. А „невидимата ръка на пазара“ да бъде приложена дори върху социалните услуги.

На фона на тези проблеми, вместо да реагираме като западните народи и да се борим за по-силно участие на държавата в икономиката и социалния живот, ние българите си избрахме поредните „спасители“, които считат Маргарет Тачър и Роналд Рейгън за свои примери.

Точно това е най-ужасяващото в интервюто на Слави за „Льо Монд“. Лично аз нямах нужда да прочета това му признание, защото цялата програма на“ Има такъв народ“ е силно про-пазарна, соросоидна, антисоциална и неолиберална, така че си го знаех.

Такива са програмите и на другите два соросоидни политически субекта, закичени със значката „партии на протеста“ – „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри, вън!“.

Добре е, обаче, някой да припомни на Слави, че когато Тачър умря, народът излезе да празнува по площадите с шампанско. Това ли иска и за себе си?

Искам само да кажа да не се оплаквате как сте били излъгани от споменатите по-горе партии, когато след няколко години видите, че коалиционното им правителство е довело страната до ситуация пет пъти по-злокобна и мизерна и от днешната пост-ГЕРБерова трагедия. Защото Слави и ИТН не лъжат, а директно си казват какво смятат да направят (както и ГЕРБ са си го казвали винаги).

Проблемът е, че гласоподавателите у нас нямат никаква политическа грамотност и изобщо не осъзнават какви ще бъдат резултатите от подобни пазарни политики.

И всички ще съжаляваме заради това. Skandalno.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар