Някой нещо? „Комунистите са виновни“?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вече години не разбирам следния казус. Преди изборите от 2013 г., печатница на член на ГЕРБ отпечатва почти 400 000 допълнителни бюлетини. Разпределени са по дестинации. Виновни се оказват… комунистите?

„Костинбродската афера“ е толкова траен мит, вкл. в средите на десни анти-гербери, че си заслужава истинско психологично изследване. Защото аз разумно обяснение не виждам…
Проблемът е, че щом така лесно се вярва на подобни абсурди, в какво друго ще ни убедят да повярваме утре – пак в полза на ГЕРБ?

Евгений Дайнов

Стоян Стоянов: Фактите са, че е ,, проведена “ обществена поръчка, спечелена от общинския съветник на ГЕРБ в Костинброд, Йордан Бончев, ( човек на Цветанов ).

Факт е, че по закон бюлетините не се съхраняват в печатницата, а се експедират заедно с резервните към РИК-овете, както е и направено. Факт е, че при разпита на същия този Бончев, първоначално е казал, че това е надтираж, като впоследствие лично потвърдено от Цацаров, че по делото има данни за разговори които е провел, с лице на много високо ниво, ( Цветанов ), след което промяна показанията си, че стават дума за ,, брак „. Пак по неговите показания излезе и първоначалната предполагаема бройка на бюлетините, 350 000, която е с табелки за експедиция и се твърди, че е брак. Впоследствие, след резултата на експертизата, се оказа че бюлетините са напълно годни и са над 700 000. Отделно никой не би напечатал такова огромно количество допълнително, ако няма такава поръчка, защото това струва пари.

Освен това машината е доста модерна за да се допусне такъв огромен брак. И Цацаров в случая се измъкна йезуитски, като не повдигна обвинение, защото в НК нямало състав за надпечат на бюлетини и липсва правно основание, за повдигане на обвинение, а можеше да повдигне такова в подготовка за фалшифициране на изборите, което също е престъпление. Дори за опит за преврат, защото се подготвя брутална манипулация, със 700 хил. бюлетини, с което се цели промяна на законно избраната власт, както сега след хакване на НАП, повдигат обвинение за тероризъм.А Росен Желязков, за когото Бареков не твърдеше, че е задържан, а предполагаше, каза, че щял да си лепи бюлетините като тапети, в повдигнато му административно обвинение, за неупражнен контрол, а не за съучастие в ОПГ за фалшифициране на изборите. Тоест това е било предназначението им, а не фалшификация на изборите и всички умни десни естествено му повярваха, припявайки лайтмотива на Борисов и Цветанов!

А реално Цацаров пожали Борисов и Цветанов, с такива обвинения щяха да гният в затвора!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар