Няколко Covid-19 за седмица, във Варна, сред тях и офис за онлайн игри

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Огнище на COVID-19 е регистрирано във фирма за онлайн игри във Варна, в която работят 140 души. Това съобщи на брифинг директорът на РЗИ – Варна д-р Дочка Михайлова.

През почивните дни са били изследвани всички 140 работници, като от тях 43-ма са дали положителни проби.

“В събота имахме 49 случая за Варна, от тях 43-ма са именно от този офис. Всички заразени са млади хора и са на домашно лечение”, каза още д-р Михайлова.

Успоредно с това стана ясно, че е открито и малко огнище в Регионалната библиотека във Варна. Там от 6-7 работещи, 3 или 4-ма са дали положителна проба. В момента лицата с положителни проби са на домашна изолация.

През тази седмица има регистрирани и 10 нови случая на COVID-19 сред медицински лица във Варна. От тях три случая са на медицински сестри, а останалите седем на други медицински специалисти, сред които рехабилитатори и т.н., но не и на лекари.

34 заразени за последното денонощие

В единния информационен портал за COVID-19 за последното денонощие са регистрирани общо 34 нови случая на лица от област Варна, с положителни проби за COVID-19. Новите случаи са от различни възрастови групи, с дифузно разпространение. Починало е 1 лице, като общия брой на починалите лица достигна 49, съобщиха от РЗИ-Варна.

Общо за област Варна случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система достигнаха 1827. Хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ са 36 пациенти, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 432 лица, излекувани са 1310 лица.

Свободните болнични легла към момента са 78, като при нужда има резерв за тяхното увеличаване.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Няколко Covid-19 за седмица, във Варна, сред тях и офис за онлайн игри

Вашият коментар