Шофьорът на разцепения джип в Пловдив - с книжка от 3 г. и провинения на пътя

Няма алкохол в кръвта на шофьора на разцепения джип в Пловдив, чака се резултатът за дрога

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Няма установено наличие на алкохол в кръвта на 21-годишния Кристиян Екмекчиян, който предизвика катастрофата на пловдивския булевард “Руски”, при която живота си изгубиха самият той и 20-годишната му спътничка Теодора Николова, а други двама техни приятели бяха тежко ранени. Това сочат резултатите от назначената химическа експертиза, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив. 

Дали обаче Кристиян е употребил някакви упойващи вещества преди да седне зад волана във фаталната нощ на 13 май, все още не е ясно, тъй като не са готови резултатите от взетите проби. По данни на БНТ обаче в багажника на джипа “Рейндж ровър” пристигналите на място полицаи са открили голямо количество флакони с райски газ.

Няма и официална информация за скоростта, с която е “летяло” превозното средство по основния пловдивски булевард преди да се вреже в големите чинари преди кръстовището с бул. “Шести септември”. Ровърът обаче е заснет от камерите на общинско предприятие, като според записа Кристиян Екмекчиян е карал с най-малко 150 километра в час. От държавното обвинение уточниха, че е назначена химическа експертиза затова имало ли е наличие на наркотични вещества, както и автотехническа експертиза-за установяване на причините за произшествието и скоростта на движение на автомобила. Заключенията на същите още не са изготвени.

При катастрофата бяха ранени още двама души – 22-годишните Иван и Николета, които бяха транспортирани за лечение в УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив. Там е и пожарникарят, върху когото падна дърво при спасителните дейности. 

А днес на гробищния парк на Рогошко шосе десетки близки и роднини изпратиха в последния й земен път 20-годишната Теодора. Погребението на 21-годишния Кристиян е насрочено за утре, 16 май, на Централните гробика в Пловдив.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар