Няма да вувеждаме ограничителни Covid мерки за пристигащи от Китай – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Няма да се въвеждат ограничителни мерки срещу Covid-19 спрямо пристигащи от Китай в България, съобщиха от здравното министерство.

Оттам посочват, че въпреки значителното увеличение на заразените в азиатската държава, не се очаква това да повлияе на епидемичната ситуация в европейските държави, предвид по-високия имунитет на населението и смяната на вариантите на вируса в тези държави.От здравното министерство се позовават на данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, според които вариантите на Covid-19, циркулиращи в Китай, вече се разпространяват в ЕС, но не са предизвикателство за населението.


Тъй като не се очаква промяна в епидемичната обстановка в държавите членки, не се налага и въвеждане на ограничения за хората, пристигащи у нас от Китай.

От министерството припомнят препоръките на Европейската комисия към хората, пътуващи до азиатската държава и тези, които идват оттам, да мият редовно ръцете си, да спазват дистанция и да носят защитни маски.

Желателно е при пътуване от Китай до ЕС всички да носят маски от висок клас, а завърналите се, които проявят симптоми на Ковид в рамките на 10-14 дни, да се самоизолират и да потърсят лекарска помощ. Отбелязва се и значението на ваксинацията като мярка за контрол на заболяването.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар