Няма да има санкции за Бойко Борисов заради предизборните снимки с деца – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Държавната агенция за закрила на детето няма да санкционира лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за предизборните снимки с деца. Това пише “Сега” след запитване до въпросната агенция.

Припомняме, че по-рано днес от БСП-Пловдив област сезираха централната и регионалната изборни комисии, както и Агенцията за закрила на детето и Регионалното управление на образованието в Пловдив “за злоупотребата с деца” от страна на Борисов.

Законът за закрила на детето казва, че децата не трябва да бъдат въвличани в политически дейности. Не се предвижда обаче санкция за нарушаването на тази норма.

ДАЗД обяснява, че е получила 14 сигнала за участие на деца в предизборна агитация на политическа партия, от които 12 – от граждани, 1 – от политическа коалиция и 1 – от гражданско движение. Агенцията не цитира имена, но става ясно, че сигналите се отнасят за Борисов и ГЕРБ. “Данните, изложени в сигналите, сочат конкретни населени места, в които деца използват предизборни материали за агитация – тениски с облик на политически лидер и за направени снимки с тях. Няма данни в сигналите децата по време на заснемането да са били оставени без родителска грижа и надзор”, пише ДАЗД до вестника. И допълва, че е изпратила писмо на председателя на политическата партия, за която се отнасят сигналите, да спазва закона, който забранява децата да бъдат въвличани в политически дейности.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар