Няма да отида в Русия, аз не съм молил никой да ми урежда срещи…

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Аз съм лидер на ЕС, и няма предам атлантическата идея, заради недемократични режими…”

Това обяви току що Бойко Борисов веднага след футболната среща между Витоша Бистрица и Лудогорец ветерани в която той отбеляза ефектен гол и уцели греда. Според Борисов и гредата е била много красива, но той не искал да коментира своите футболни постижения.

“Президентът не е съгласувал с мен да ходя в Русия, а аз не съм го молил да ми урежда визити. Всички много взеха да му се кланят на тоя Путин, все едно той е папата. Не съм обещавал, и няма да ходя на Изток. Моята работа е да пазя България в ЕС, и да влезем в Еврозоната и Шенген” – добави Борисов. България си има партньори и това са ЕС и НАТО.

Припомняме, президентът Радев се опитва да стопли замръзналите отношения с Русия и дори успя да уреди покана за това Борисов и правителствена делегация да се срещнат с Медведев. Тъй като сме парламентарна република, кабинетът може да поеме далеч по-големи ангажименти, отколкото държавният глава.

Освен да уреди отваряне на вратите и да затопли отношенията с Русия, Радев започна и процедура по рестарт на “Южен поток” под някаква форма. От това бихме печелили по един милиард евро на година. “И аз искам Южен Поток, но европейското единство е по-важно. Ще загубим пари и се надяваме Европа да го оцени и да получим съответното признание.” – каза Борисов по този въпрос.

xaknewzz

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар