Няма да плащаме по два пъти е-винетка: грешките вече могат да се коригират

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Грешката при закупуване на е-винетка вече ще може да се коригира. Това решиха окончателно депутатите с приети на второ четене промени в Закона за пътищата, предаде БТА.


Глобиха семейство 10 минути, след като са си купили винетка

До този момент, когато при издаване на електронна винетка бе допусната техническа грешка при деклариране на регистрационния номер вкл. на държавата, в която е регистрирано превозното средство, или на категорията, не можеше да бъде извършена корекция от съответните длъжностни лица.

С решението на парламента това вече няма да бъде така – със заявление за промяна на грешно декларирани данни от собственика или ползвателя и установяване, че в България не съществува регистрирано пътно превозно средство с идентичен на първоначално декларираните във винетката регистрационен номер винетакта ще може да се коригира.

Промяната в данните на електронната винетка ще има действие от момента на извършване на корекцията и срок на валидност до изтичането на срока на валидност на първоначално издадената.

Промените предвиждат, обаче отговорността при неправилно декларирани данни за регистрационния номер на пътното превозно средство, категорията му или периода на валидност на винетната такса да бъде на собственика или на ползвателя. При неправилно декларирани данни ще се счита, че за пътното превозно средство не е заплатена винетна такса. 

 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар