Няма задържани за откритите 170 кг кокаин в контейнер с банани, поръчани от българска фирма

Няма задържани за откритите 170 кг кокаин в контейнер с банани, поръчани от българска фирма

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Откритите в контейнер с банани 170 килограма кокаин са на стойност на едро 6 800 000 долара, като корабът е пристигнал на пристанище Бургас от Еквадор. Това обявиха на съвместен брифинг от прокуратурата и агенция “Митници” в морския град. 

Всички снимки ВИЖТЕ ТУК>>>

Наркотиците са били открити вчера по обяд от служители на Агенция “Митници”. Към момента няма задържани. Кокаинът е разпределен в 150 пакета, скрити зад фабрично изработена стена в контейнера.

Корабът вече е отплавал от бургаското пристанище, след като е бил разтоварен.


Снимка: Прокуратура

“След проучване на три от контейнерите са забелязани подозрителни зони. Кокаинът е открит в контейнера, вграден в контейнера. Не в товара. Фабрично изработена е стена зад агрегата на контейнера, хладилен контейнер”, каза Стефан Бакалов, началник отдел “Борба с наркотрафика” към Агенция Митници.


Снимка: БТА

Вносител на цитрусовите плодове е най-голямото българско търговско дружество, което внася банани. Към момента не е установена съпричастност на служителите на фирмата. Разследващите тепърва трябва да установят кой е получателят на пратката.


Снимка: Прокуратура

“Подобно количество е безпрецедентно за Бургас и в последните години такова количество не е установявано. Оттук насетне доказателствената задача, която трябва да реши досъдебното производство в хода си, е за къде са предназначени плодовете и за къде е предназначена пратката”, подчерта Георги Чинев, ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас.


Снимка: Прокуратура


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар