Няма как да успокоим човек, който няма пари да нахрани детето си заради коронавируса

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Трудно ще излезем от кризата, свързана с епидемията от COVID-19, но не е невъзможно. Въпрос на желание, дисциплина и на дълбкоката увереност, че ще се справим с тази криза. Всички ние трябва да се мобилизираме.

Това каза в предаването „Неделята“ по Нова телевизия д-р Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрия и член на медицинския експертен съвет към правителството.

Един от проблемите, по които трябва да се работи, е опазване на медиците на първа линия от синдрома на професионално изгаряне. Трябва да има яснота, че това е от изключителна важност. Медиците са ни нужни сега, те ще са ни нужни и след това, подчерта тя.

Не всеки спазва препоръките на Световната здравна организация за самопомощ, защото хората са различни и в ситуации като тази често лъсват личностните дефицити. Трябва да бъдем стриктни в спазването на мерките, да черпим информация от надеждни източници и да не посвещаваме цялото си време на свързаните с коронавирус новини. 10-15 минути на ден е достатъчно. Интернет дава хиляди възможности да си запълним времето с нещо интересно и полезно, отбелязва психиатърът.

По отношение на икономическите проблеми ние не можем да бъдем полезни. Ако човек няма пари да нахрани детето си, ние няма как да го успокоим. Водещата роля за намаляване на тези страхове трябва да е на държавните институции, посочи д-р Цветеслава Гълъбова.

източник: https://izvanredno.info

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар