Няма категорична информация, че изчезналият криптотърговец е отвлечен – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Прокуратурата няма категорична информация, че мистериозно изчезналият търговец на криптовалути от София е отвлечен. Това стана ясно от брифинг на обвинението в сряда. Софийската градска прокуратура води разследване след получен сигнал от роднина на мъжа. Водещата версия обаче е, че евентуално има отвличане във връзка с неговата дейност по продажба на криптовалути.

„Във вторник са извършени множество действия по разследването и разпити на свидетели. Дежурният прокурор е изготвил искане за даване разрешение за предоставяне на трафични данни от страна на мобилните оператори относно местонахождението на лицето, за което се твърди, че е отвлечено”, обясни говорителят на СГП Христо Кръстев.Мистериозното изчезване на криптотърговец: Какво е известно до момента


От обвинението уточниха, че продължават активните действия по разследването, с цел установяване дали наистина мъжът е отвлечен. „Има подаден сигнал от негов близък роднина, че не може да се свърже с него вече два дни и поради тази причина е образувано досъдебно производство, за да се установи дали има доказателства за отвличане”, уточни той.

 

 

Според прокуратурата това, че към момента няма връзка с него и не е установен – не е по категоричен начин доказателство, че е отвлечен. „Сестра му казва, че е изгубила връзка с него, което е нетипично. Споделя, че той е трябвало да пътува до провинцията и след това казва, че за няколко дни ще отиде до морето, без да уточнява къде”, каза шефът на отдел „Разследване” в СДВР Стойно Цветков. Няма и посочено лице, което евентуално да е извършило престъплението. 

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар