Промяната

Няма принцип, който да не прекрачите и кауза, която да не предадете

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всичките сте безгръбначни

От години слушам мантрата, че “партиите на статуквото” са сбирщина от комсомолци и опортюнисти, без гръбнак, управлявани авторитарно, отгоре. От другата страна са “демократичната общност” – хора с професии, реализирани, независими, които имат собствено мнение, взискателни си, свободолюбиви и с твърди позиции.

Опитвам се да намеря някой от ДБ или ПП, който днес е гласувал против партийната линия. Някой, който е останал верен на всичко, което повтаряха години наред и в което се кълняха само преди МЕСЕЦ. Че НИКОГА няма да се прегърнат пак “с мафията”, че няма по-лошо за страната от Статуквото, че тъкмо ГЕРБ и ДПС били “руската пета колона” и тн. и тн.
Не намирам.

Партийната линия е ясна. Зададе я вече и “Капитал”, така че всичко е решено. Всеки под строя. Ако ще да дължиш цялата си кариера на “нощта на Белия автобус”, както “Летящата Козила”, днес ще гласуваш рамо до рамо с него. Тва е.

Да имаше поне един Делян Добрев сред вас, па да кажем, че някакъв срам е измит. Ама сте безгръбначни, всичките. Демократичната общност е съшита от конюнктурни хора, които говорят едно днес, а друго утре, сякаш никога не е било. И са го правили по сто теми вече – от “с Вас сме г-н Президент” до “никога няма да се прегърнем с мафията”. Няма принцип, който да не прекрачите и кауза, която да не предадете, когато партията-майка (или майки) заемат новата позиция, и тя се публикува в “Капитал” и “Дневник”, като във ваша версия на “Държавен вестник”.

“Вижте, така трябва сега, поне не пречете”. И не пречите. Послушковци.

(От фейсбук, заглавието е на редакцията)


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар