Няма разделение, обществото е против конвенцията, има гръмогласни НПО, които се правят на “половината народ”

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Отхвърлям обвиненията, че “разделям народа”, отправени към президентската институция от група твърде шумни неправителствени организации.

Така Румен Радев отговори на отвореното писмо от 40 НПО от днес по повод позицията му по Истанбулската конвенция.

“Мнението на народа е ясно.

Над 90 на сто са против този абсурден документ. Тези хора твърдо споделят позиция ми, и това е всъщност тяхна позиция, която аз като президент, съм длъжен да защитавам.

Няма разделение. Но има една гръмогласна групичка, която представлява нищожен дял от населението, но се опитва чрез много шум да излезе, че зад нея е половината народ.

Това е измама, илюзия, няма хора зад тези позиции, колкото и силно да викат добре платените им агитатори” – написа Радев в профила си във Фейсбук.

Той добаче също, че ако някой се съмнява в това, нека да приеме предложението да референдум. Нека на пряко допитване народът си каже мнението, да видим има ли “разделение”, попита държавният глава.

Припомняме, преди няколко дни в Брюксел, той твърдо застана срещу Истанбулската конвенция, докато премиерът Борисов се стреми всячески тихомълком да я прокара, за да не му се скарали “началниците”.

Позицията на президента направи ситуацията в България непредвидима, защото не е ясно дали ГЕРБ и подкупените им съюзници имат 121 гласа, за да преодолеят евентуално президентско вето.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

3 comments

  • Браво на Президент Радев! Народа сме с Вас Президент Радев. Гордеем се, че Вие сте наш Президент. Жив и здрав да сте!

  • Радев, организирай референдум, ти имаш правомощия за това! Ако не го направиш, всичките ти приказки са на вятъра. Не може да те страх: като си казал “а”, ще трябва и “б”. А ние ще помагаме за разпространението на правилната информация сред ромите. Това е мисията на нашите христови войни на Илинойс!

  • Protiv konvenciata da ne bude tova bezumie ne na konvenciata .ne na tretiat pol .ako malko sme xristiani shte durjim na viarata si…

Вашият коментар