Няма чума! Има усвоени пари за 1 100 000 прасета

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
В Статия на сайта  agrozona.bg от дата 27.10.2016  четем че:

95 животновъди заявиха участие в третия транш за доброволни ангажименти за хуманно отношение към прасета за угояване. Заявени за подпомагане са 422 170 животни. Помощта се предоставя за заявен брой животни при спазване на изискванията, включени в указанията за прилагане на Схемата „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свинете“.
 Изплащането на подпомагането в третия транш по схемата ще се извърши след проверка на реализираните (продадените) от 1 септември 2016 г. угоени прасета и на наличните животни в стопанството, които предстои да бъдат реализирани до 31 декември 2016 година. Срокът за сключване на договорите и за изплащане на помощта за отглеждане на прасета за угояване е до 1 месец след крайната дата за подаване на заявления. Схемата подкрепя фермери за реализиране на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към животните в сектор „Свиневъдство“.
Помощта покрива направени разходи или пропуснати приходи, свързани с ангажименти за хуманно отношение към свинете, поети за най-малко 5 години. Държавната помощ по схемата е със срок на прилагане до края на 2017 година. На 21 октомври приключи приемът на документи за участие в последния транш за доброволни ангажименти за хуманно отношение към прасета за угояване.
В трите транша за 2016 г. по схемата свиневъдите подадоха заявления за подпомагане на близо 1 100 000 прасета за угояване, отглеждани по хуманен начин. След обработката на данните за страната най-голям интерес е регистриран в областите Велико Търново, Русе и Шумен.
Дотук става ясно, че парите са усвоени, а програмният период за Щастливите прасета е към краят си и парите трябва да се отчетат става въпрос за 180 милиона лева само за 2017 година, колко са усвоени през 2018 и 2019 година от министерството на земеделието не дават информация, но уви нещо се прикрива, само като погледнем в кои региони избухва чумата и къде има най – много пари усвоени, днес болните от чума прасета, преди това да са живели щастливо.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар