Няма шанс този парламент да излъчи работещо правителство

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Няма шанс този парламент да излъчи работещо правителство, теоретично има вероятност да излъчи някакво правителство, но то няма да е работещо“. Това заяви пред БНТ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Той допълни, че ще участва в консултациите при президента преди връчването на третия мандат.

„Отиваме от уважение към институцията, днес получихме покана от президентската институция – в петък, в 17 часа са нашите консултации“, отбеляза Костадинов, като подчерта, че те са излишни, защото няма да кажат нещо по-различно от предишните консултации.

Лидерът на „Възраждане“ предупреди, че „ни чака много сериозна и неприятна зима, в която трябва да ни управляват хора с отговорности, с ясно очертани управленски решения“.

Костадинов заяви, че предсрочните избори не са по-лош вариант, като те няма да са в тежкия период, а през септември или началото на октомври вероятно.

„Всяка една политическа криза се решава най-лесно чрез избори, това е най-доброто лекарство за измъкване от политическата криза, в която ни вкараха същите тези управляващи, които сега искат да излязат от политическата криза с ново правителство, което няма да издържи няколко месеца“, подчерта Костадинов.

На въпрос за казаното от Елена Гунчева, че 45 000 лева от депутатските заплати отиват в партийната каса и Костадинов еднолично определя за какво да се харчат, лидерът на „Възраждане“ показа протокол на парламентарната група от 21 декември 2021 година, в което под решението за парите на депутатите за развитие на партийна дейност стои и подписът на Гунчева.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар