Митрофанова: София се стреми да се солидаризира с нацисткия режим в Киев

Н. Пр. Митрофанова: Русия ще направи всичко за моряците

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Искам да ви уверя, че руската страна прави всичко необходимо да осигури сигурността и последващото връщане на българските моряци в родината“. Това посочи руският посланик у нас Елеонора Митрофанова в седмичния си брифинг в социалните мрежи.

Тя заяви, че постоянно следи ситуацията около акцията, като допълни, че 15-те членове на екипажа на кораба „ Царевна“ са били евакуирани в Донецк на 13 април.

Митрофанова заяви, че продължава „освобождаването на Мариупол“.

„Тактиката на бойните действия е изработена изхождайки от необходимостта да се изпълнят поставените от Президента на Русия задачи при минимални загуби сред личния състав на руските Въоръжени сили.“, допълни тя.

„В резултат на успешните настъпателни действия на Въоръжените сили на Русия в района на металургичния комбинат „Илич“ сложиха оръжие и доброволно се предадоха над една хиляда морски пехотинци на ВСУ. Ранени получиха необходима медицинска помощ. Руската Федерация непрекъснато оказва всестранна хуманитарна помощ на пострадали жители на Донбас и на контролираните райони на Украйна. Организирани са коридори за безопасно излизане на местните жители от зоната на боевете. Украинските националисти използват мирни граждани като ‚жив щит‘, заплашвайки със смърт им пречат да се евакуират, безразборно разстрелват колони на отървали се от главорезите бежанци“, коментира още Митрофанова.

„Престъпният режим в Киев засилва антируската пропаганда, като масово тиражира в западните медии фалшиви новини за уж прилагане на насилие от страна на Въоръжените сили на Русия спрямо обикновени украинци. В тази работа бандеровците не пренебрегват нищо – като се опитват да обвинят Русия в „зверствата“, жертват безскрупулно десетки животи на собствени граждани“, каза още тя.

„В контекста на продължаващите обсъждения в българския истаблишмънт по темата на доставки на оръжия (включително от съветски произход) и амуниция за украинските националисти, искам отново да подчертая, че подобен жест от страна на официална София ще съдейства само за ескалиране на ситуацията в Украйна, както и ще има сериозни негативни последици за руско-българските отношения.“, посочва още тя.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар