НATO не се разкайват за убийствата си. Биха повторили пак. Aлиансът нарече бомбардировките “необходими”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Когато целият свят си спомня с ужас чудовищните бомбардировки извършени от НАТО преди точно 20 години, от самият алианс, убийците имат наглостта да се гордеят с тях.

НАТО нарече бомбардирането на Югославия необходимо и законно „Това решение бе взето след повече от година борба в Косово и няколко неуспешни опита на ООН и контактната група, в която Русия беше член, за намиране на мирно дипломатическо решение на тази криза.


Използването на сили на НАТО беше необходимо и легитимно, ”- се казва в изявление на пресслужбата на Алианса.

 

 

Както беше отбелязано в алианса, операцията «Съюзни сили» била започната от тях за да «спре хуманитарната катастрофа» в Косово. Но от алианса пропускат да отбележат, че става въпрос за убийства, при това хладнокръвни.

Според Human Rights Watch, в резултат на бомбардировките са загинали около 500 цивилни и около хиляда военни. Според сръбски данни около 2 хиляди мирни жители са станали жертви на бомбардировките и няколкостотин души са изчезнали.

Точно преди двадесет години НАТО започна военна операция срещу Съюзна република Югославия. За 78 дни въздушни удари на територията на суверенна държава са пуснати 23 хиляди бомби и крилати ракети . Според различни източници са загинали 2,5-3,5 хиляди души, включително 89 деца. 12.5 хиляди ранени. Броят на загиналите сред военните и полицаите е 1031 души.

 

Сърбия днес си спомня жертвите на агресията на НАТО срещу Югославия, която започна точно преди 20 години — на 24 март 1999 година.

Полагането на венци се състоя днес в парка Ташмайдан, на паметника на децата, загинали в резултат на въздушни удари — 89 от тях.

 

Цветя и венци бяха положени от участник в международна конференция, която се проведе в Белград през последните дни и бе посветена на годишнината, сред които много руски делегати. Също така, паметта на мъртвите бе почетен от представители на посолствата на Русия и Беларус, активисти на различни сръбски партии и движения.

 

Югославия вече я няма, «Косово» от сърцето на сръбската цивилизация е превърнато в АмериКосово( квазидържава, полущат на САЩ за трафик на наркотици).

За това време се промени Европа, ние, които разменихме достойното име «България» за членство в ЕС..

Време е да се върнем към себе си, време е да осъзнаем, че ние не искаме и не трябва да бъдем членове на престъпна организация убивала наши братя преди 20 години. Докато не е станало късно.

Членството в НАТО не е пожизнено, но срамът да..за да не ни е срам пред бъдещите поколения трябва да имаме смелостта да прогоним НАТО от земята си и да бъдем България..

Нищо не е забравено, нищо не е простено

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар