Водещ бизнесмен в Израел: Сменете Нетаняху. Незабавно!

ОАЕ към Нетаняху: Пари ли? ИСКАЙ ОТ ЗЕЛЕНСКИ!

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът на Обединените Арабски Емирства Мохамед бин Зайед отхвърли искането на израелския премиер Бенямин Нетаняху да плати обезщетения за безработица на палестински работници от окупирания Западен бряг. Информирани служители разкриват пред Axios, че вместо това президентът на ОАЕ е казал на своя съюзник Нетаняху да „помоли Зеленски“ за пари в  скорошен телефонен разговор.

С нарастването на опасенията, че влошаването на палестинската икономика ще изостри ескалацията на насилието на Западния бряг, Нетаняху отхвърли призивите на Министерството на отбраната и Шин Бет (Израелската служба за вътрешна сигурност бел. ред.)  да постави въпроса за изплащане на обезщетения за безработица на гласуване в кабинета по сигурността. Вместо това той се е обърнал към съюзниците си от Абу Даби.

По време на телефонен разговор с президента на Емирствата преди няколко седмици Нетаняху „общо взето е поискал помощ по отношение на палестинците“, казват източниците пред Axios. Разговорът обаче се е влошил, след като израелският премиер „изрично е попитал дали ОАЕ биха били готови да плащат на палестинските работници“, при което лидерът на ОАЕ е останал „изумен“.

шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, лидер на ОАЕ

каза на Нетаняху, че не може да го направи, и след това саркастично предложи на израелския премиер да се обърне вместо това към украинския президент Володимир Зеленски“, казаха вътрешни източниците, добавяйки, че лидерът на Емирствата отбеляза, че „Зеленски получава много пари от много страни, така че може би той би могъл да помогне.“

„Идеята, че арабските страни ще дойдат, за да възстановят и да платят сметката за това, което се случва в момента, е пожелателно мислене“, казва служител на Емиратите пред Axios.

Съобщава се, че в средата на декември Нетаняху е казал на служители на Кнесета (израелския парламент, бел.ред.), че Саудитска Арабия и ОАЕ ще платят сметката за възстановяването на Газа.

„Първата стъпка в Газа ще бъде да победим Хамас. След това вярвам, че ОАЕ и Саудитска Арабия ще подкрепят възстановяването на Ивицата“, заяви Нетаняху по време на свидетелски показания при закрити врата пред Комисията по външни работи и отбрана на Кнесета.

Наскоро  израелските медии повториха тези твърдения, съобщавайки, че американски служители, които се стремят да съживят споразумението за нормализиране на отношенията между Саудитска Арабия и Израел, вярват, че това ще осигури саудитското финансиране за „възстановяването на Газа“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: informiran.net и се абонирайте за нас в Facebook: . .


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар