ОББ е “Банка на годината”, президентът връчи голямата награда (снимки)

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Голямата награда “Банка на годината” получи “Обединена българска банка” (ОББ) на официална церемония в София, която се проведе за 32-ри път. Призът беше връчен от президента на България Румен Радев, предаде БТА.

Държавният глава заяви, че наградите са израз на признание и изреди предизвикателствата пред банковата система напоследък. Сред тях той посочи ковид кризата, войната в Украйна, кибер атаките и хибридните атаки, високата инфлация, климатичните промени и все по-стриктната регулация на банковата система от страна на Българската народна банка.

Тази стриктна регулация е причина и за вашата стабилност“, посочи Румен Радев пред присъстващите представители на финансовите институции у нас.

Високата стабилност, ликвидност и добра капитализация на банките допринесоха за устойчивост на българската икономика. Банковата стабилност е ключов елемент и за националната сигурност, подчерта още президентът.


Снимка: БТА

По думите му банките работят и за високата финансова култура на хората, което е важно условие за приемането на България в еврозоната.

На събитието по връчване на годишните банкови награди присъстваха подуправителят на Българската народна банка и член на УС на БНБ Петър Чобанов и служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов.


Снимка: БТА

Валентин Панайотов, председател на УС на Асоциация “Банка на годината” – организатор на събитието от 1992 г., също приветства финансовия елит на страната, който се събра в столичния хотел “Милениум”.

На снимката: председателят на Асоциация

На снимката: председателят на Асоциация “Банка на годината” Валентин Панайотов (вдясно)

Снимка: БТА

Трета година организаторите присъждат награда за успешна дигитална трансформация и награда за най-добър действащ дигитален проект, която тази година получават три банки.

На снимката: председателят на Асоциация

На снимката: председателят на Асоциация “Банка на годината” Валентин Панайотов (вдясно).

Снимка: БТА

Носители на призовете за 2023 г. са “Първа инвестиционна банка” за успешна дигитална трансформация и “УниКредит Булбанк”, “Инвестбанк” и ОББ за най-добър действащ дигитален проект.

На снимката: председателят на Асоциация

На снимката: председателят на Асоциация “Банка на годината” Валентин Панайотов (вдясно). Снимка: Минко Чернев

Снимка: БТА

Носители в категориите “Пазарен дял”, “Ефективност” и “Динамика на развитие” станаха “УниКредит Булбанк”, “Ти Би Ай Банк” и ОББ.

На снимката: Теодор Маринов (вляво), Член на Кънтри тийма на КВС Груп за България, член на УС, Изпълнителен директор „Финанси“ на ОББ.

На снимката: Теодор Маринов (вляво), Член на Кънтри тийма на КВС Груп за България, член на УС, Изпълнителен директор „Финанси“ на ОББ.

Снимка: БТА

Наградата за чуждестранен банков клон взе “ING Банк”, клон София.

През миналата година беше възобновено присъждането на наградата “Банка на тайния клиент”. Приза взе “Пощенска банка”.


Снимка: БТА

Наградите “Банка на годината” са учредени и връчени за първи път през 1992 г. Главната идея на тази класация е тя да бъде платформата, която изразява оценката на бизнеса и обществото за работата и развитието на българските банки и банкова система.

В изработването на методиката за оценка на резултатите на финансовите институции през годините участват едни от най-добрите експерти и професионалисти във финансовия и банков бизнес, като е почерпен опитът на най-добрите международни практики при оценяването. В методиката са използвани годишните резултати на банките, официално представени и публикувани от БНБ, както и одитираните отчети на финансовите институции.

От учредяването на наградите до днес автор на статуетките е скулпторът Иван Кулински.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар