Обвиненият в плагиатство Петър Илиев сам се отказа от министерски пост – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Представители на Има такъв народ – Тошко Йорданов и номинираният за министър-председател от партията Пламен Николов дават брифинг.Поради лични причини кандидатът за нашия правосъден министър Момчил Иванов се отказа, тъй като всичко това, което се наложи да преживее, не позволява да продължи с тази сага, обяви зам.-председателят на партията Тошко Йорданов.

„Новата кандидатура ще научите съвсем скоро, тъй като и за нас това е изненада“, допълни той

Припомняме, че Петър Илиев бе обвинен в плагистство, което впоследствие бе доказано документално. 

Фейсбук групата „Правна лудост“ публикува тази сутрин кратко филмче, в което показва кои текстове от д-р Петър Илиев са взаимствани без посочване на източника от трудове на доц. Наталия Киселова. 

Това става на фона на проверката за плагиатство, която Софийският университет „Св. Климент Охридски“ започна по отношение на кандидата на ИТН за министър на вътрешните работи.

Вижте подробности във видеото:

Същевременно в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ на БНР доц. Наталия Киселова заяви, че е готова да даде доказателства пред етичната комисия на СУ, която ще разглежда казуса, но същевременно упорито отказа да употреби думата плагиатство.  Тя не отговори директно и на въпросите на водещата дали мисли, че д-р Петър Илиев е плагиатствал от нея и дали той е преписал цели пасажи от нейната книга. Както и защо чак сега е готова да даде доказателства, а не го е направила в момента, в който е установила нещо нередно преди седем години.

Така остана без отговор и друг въпрос, поставен от водещата Силвия Великова: Ако Петър Илиев не беше кандидат за министър, излиза, че това можеше да му бъде простено?

Доц. Киселова поставила въпроса пред членове на катедрата по конституционно право през 2015 г., но този въпрос бе замразен и вдигнат на трупчета (от кого? – не стана ясно от думите й). Тя решила да се намеси и да излезе в медиите, чак когато била нападната лично от политици от ИТН.

„Отказвах да коментирам пред медиите, защото си мислех, че въпросът не е персонален, а политически, но започнаха поименно да ме атакуват. Помолих колегите ви журналисти да изчакат, докато има сигнали, и тогава да ги коментирам. За урок ще ми е, че и Четвъртата власт използва незаконно СРС“, заяви още по БНР Наталия Киселова.

Тя вероятно има предвид, че неин разговор с журналист, представен като интервю, бе публикуван в сайт без нейно съгласие.

Преподавателката в СУ накрая публично порица плагиатството:

Туркменбаши може да си позволи да препише, но на Запад носиш, особено при заемане на публична длъжност, отговорност за зачитането на академичната етика.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар