Обвиненият в 2 убийства бизнесмен Станимир Рагевски мълчи в съда, бил “смазан човек”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бургаският окръжен съд наложи постоянна мярка “задържане под стража” на Станимир Рагевски, обвинен в убийството на 47-годишната брокерка Теодора Бахлова, предаде БТА.

В съдебната зала днес имаше двама адвокати на обвиняемия – Живко Нейчев и служебният – Стоян Петров. По време на заседанието съдия Цвета Попова каза, че предвид събраните към момента доказателства, може за се направи обосновано предположение, че Рагевски е извършил престъплението, за което е обвинен. Според нея той е във висока степен обществено опасен.

Начинът на увреждане на трупа и укриването му сочи висока степен на опасност. Съдът подчертава, че зачита презумпцията за невинност, но доказателствата формират предположение, че има висока степен на риск, ако бъде на свобода, посочи съдия Попова като едни от мотивите за определяне на мярката за неотклонение на 56-годишния Станимир Рагевски.

Пред съдия Попова, Рагевски и неговият адвокат Живко Нейчев, поискаха на обвиняемия да бъде наложена по лека мярка. Запитан от съдия Попова дали има какво да допълни, Рагевски само поклати отрицателно глава и тихо каза: “Каквото решите”.

47-годишната брокерка на надвижими имоти Теодора Бахлова бе в неизвестност от 29 октомври миналата година, когато излезе от дома си на улица “Оборище” 38 в Бургас. На 25 август тази година останки от тялото на изчезналата жена бяха намерени заровени в Парцел 12 в бургаските гробища. Според разследващите, престъплението вероятно е извършено в деня на изчезването ѝ.

Тялото на Бахлова е престояло повече от три месеца в бидон със силна киселина в частно жилище, после бидонът е бил преместен в търговски обект. След това Станимир Рагевски предприел действия да прикрие престъплението си.

Снимка: BulFoto

Обвинението на Рагевски е за извършено убийство чрез огнестрелно оръжие. За това престъпление законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Станимир Рагевски е обвинен и в друго убийство. Това на 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед. Младият мъж е бил застрелян в апартамент, а след това тялото му разчленено. Части от тялото му бяха открити на 11 август в тресавище близо до езерото “Вая” в Бургас. Мъжът е убит с огнестрелно оръжие. Преди две седмици Рагевски бе оставен в ареста и за смъртта на Юмер Мехмед.

Преди няколко дни, на пресконференция в Бургас заместник-апелативният прокурор на Бургас Йовита Григорова нарече Рагевски “масов, сериен убиец”.

Все още не може да се каже дали оръжието, с което е била убита убита брокерката е същото, с което е било застрелян и Юмер. Останките от разчленените тела на брокерката и 28-годишния строителен работник бяха открити по свидетелски показания на Диян Дичев, приятел на Рагевски. Той е обвинен в укривателство.

Днес самият Рагевски дойде в съдебна зала, конвоиран от дузина охранители, но отново не пожела да даде някаква обяснения. Служебният му защитник Стоян Петков, който бе в процес на заседанието бе отзован, го определи за “един смазан човек”.

Ваня Радиева, бившата съпруга на съдружника му Ангел Костадинов, не присъства на заседанието, но се оказа, че не се е отвела, а просто отсъствала от града.

Рагевски не каза нищо съществено. Говореше бавно, смирено и сякаш се надяваше съдебният състав да го сметне за невинен.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар