Обвиниха бивш американски майор и съпругата му в медицински шпионаж в полза на Русия

Обвиниха бивш американски майор и съпругата му в медицински шпионаж в полза на Русия

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бивш майор от американската армия и съпругата му, която е анестезиолог, са обвинени в това, че са планирали да предадат на Русия поверителна информация за военни пациенти, предаде Ройтерс, като се позова на разсекретен обвинителен акт.

Според документа бившият майор Джейми Лий Хенри, който е бил и лекар във военната база „Форт Браг“ в Северна Каролина, и съпругата му, д-р Анна Габриелян, са обвинени в заговор и неправомерно разкриване на лични данни, свързани със здравословното състояние на военнослужещи.През „Форт Браг“ минават войниците, които Министерството на отбраната на САЩ изпраща в Източна Европа и изпращаше преди нахлуването на Русия в Украйна.


В обвинителния акт се съдържа твърдението, че заговорът е започнал след нахлуването на руските сили в Украйна.

Според прокуратурата двойката се е опитала да помогне на руското правителство, като му предоставя информация, чрез която „да придобие представа за здравословното състояние на лица, свързани с правителството и армията на САЩ“.

Двамата се срещнали с човек, когото мислели за представител на руските служби, но в действителност той бил агент под прикритие на ФБР.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар