Обвиниха външния министър на Германия, че пренебрегва избирателите си в интерес на Украйна

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Германският външен министър Аналена Бербок стана обект на критики заради изказване в подкрепа на Украйна, което според критиците демонстрира неуважение към избирателите й, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В сряда, по време на дискусия в Прага, Бербок, която е от „Съюз 90/Зелени“, обясни на английски, че е обещала на украинците да ги подкрепя толкова дълго, колкото се наложи и ще удържи на думата си, „независимо какво мислят моите германски избиратели“.На следващия ден външното министерство в Берлин се притече на помощ на германския първи дипломат. В съобщение на ведомството беше посочено, че в разпространеното в социални медии видео думите на Бербок очевидно са били редактирани и става дума за кампания за „дезинформация“.


По време на обсъждането в Прага Бербок освен това предупреди за разцепление на западните демокрации. В този контекст тя подчерта, че е солидарна с народа на Германия, както и с народа на Украйна.

Председателката на крайнодясната „Алтернатива за Германия“ Алис Вайдел призова за оставка на Бербок. „Никой, който изрично пренебрегва интересите на избирателите в Германия, не трябва да заема министерски пост“, заяви Вайдел в „Туитър“.

Депутатката от крайнолявата партия „Левите“ Севим Дагделен обяви, че външен министър, който действа според мотото „Украйна на първо място, гражданите нямат значение“ е „пълен провал“.

В „Туитър“ консервативният християндемократ Норберт Рьотген написа, че става дума за „фиктивен героизъм“, защото мнозинството германци са готови да подкрепят Украйна.

„Демократичните политици трябва да се опитват да убедят останалите с добри аргументи, а не с „така стоя нещата“.

Външното министерство в Берлин разпространи отново становището на комисаря по стратегически комуникации Петер Птасек, който говори за „стандартна дезинформация“ под формата на редактиран видеоматериал, подсилен от „проруски интернет профили“.

„Ще си позволим ли да бъдем разделени по толкова долнопробен начин? Не мисля“, написа Птасек.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар