Обвиниха Ивайло Цветков-Нойзи, че карал пиян – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Обвиниха Ивайло Цветков-Нойзи, че карал пиян

Фейсбук/Мария Игнатова

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 51-годишен мъж за шофиране след употреба на алкохол, съобщиха от там. На 17.11.2023 г. обвиняемият Ивайло Цветков шофирал по ул. “Околовръстен път” в гр. София лек автомобил, марка “БМВ”, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,12 промила, установено с тест “Дрегер 7510”. Обвиняемият е дал кръвна проба, чийто резултати се очакват, съобщиха от пресцентъра на Софийската районна прокуратура. 


По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лева.

Обвиняемият не е осъждан и е съдействал на разследването. Автомобилът, който е управлявал, е приобщен като веществено доказателство по делото и спрямо него е наложена мярка “запор” с цел обезпечаване на предвиденото в чл. 343б, ал. 1 от НК наказание “глоба”, както и с оглед обезпечаването на бъдещо отнемане в полза на държавата.

Спрямо обвиняемия И.Ц. е наложена мярка “гаранция в пари” в размер на 15 000 лева и му е отнета шофьорската книжка.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар