Обвиниха Коулмън в нарушение на антидопинговите правила – Още спорт – Други спортове

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американският спринтьор Крисчън Коулмън е обвинен в потенциално нарушение на антидопинговите правила за това, че не е подал правилно информацията за местонахождението си, потвърди Антидопинговата агенция на САЩ (USADA).

Коулман по-рано заяви, че твърденията в медиите не са верни и могат да застрашат участието му на Световното първенство по лека атлетика в Доха (27 септември – 6 октомври). Той е актуалният шампион на САЩ на 100 метра.

„Можем да потвърдим, че той е бил уведомен и обвинен съгласно протокола на USADA за потенциално нарушение на антидопинговото правило за това, че не е подал правилно информацията за местонахождението си”, заявява USADA за Ройтерс.

Съгласно системата за местонахождение спортистите трябва да уведомяват длъжностните лица къде ще бъдат за един час всеки ден, както и подробности за настаняването и тренировките за една нощ.

Преди дни пък в медиите се появи информация, че Коумън е пропуснал три изненадващи допинг проверки. Съгласно Световния антидопингов кодекс три пропуснати допинг проверки в рамките на 12-месечен период могат да се считат за нарушение на антидопинговите правила. Наказанието е лишаване от състезателни права между една и две години. Ако вината на Коумън се докаже, той може да не участва и на Олимпийските игри в Токио догодина.

„Не съм човек, който взима забранени стимуланти и никога не съм имал притеснения от допинг тестове. Уверен съм ,че насроченото за 4 септември изслушване ще изчисти името ми и ще се състезавам на Световното първенство в Доха есента”, заяви Коулмън, който е лидер на 100 метра в света за сезона с 9.81 сек. от Диамантената лиа в Калифорния през юни. /БГНЕС

Източник: gong.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар