Обединеното кралство отбелязва година от първия локдаун – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Обединеното кралство отбелязва една година от първия локдаун. В рамките на тази година броят на жертвите на Covid-19 надхвърли 126 000. 

Точно в 12.00 часа на обед британците отбелязаха с едноминутно мълчание годишнината и почетоха паметта на жертвите на пандемията. Премиерът Борис Джонсън даде висока оценка за проявения висок дух след първия локдаун и поднесе съболезнованията си на близките на жертвите. 

По-късно с падането на здрача в цялата страна хората ще излязат пред праговете на домовете си с телефони, свещи или прожектори в рамките на бдение, организирано от благотворителната организация “Мари Кюри”. Всички забележителности в Лондон и други градове ще бъдат ярко осветени през нощта. 

Здравният министър Мат Ханкок заяви, че последната година вероятно е най-трудната за цяло едно поколение, но усилията на здравепозването и масовото ваксиниране дават големи надежди на хората.

Кралица Елизабет Втора изпрати букет до болницата “Сейнт Бартоломю” в Лондон, където нейният съпруг принц Филип наскоро претърпя операция заради стар сърдечен проблем. 

Въпреки някои съобщения, че разхлабването на ограниченията може да бъде забавено, официален говорител на премиера заяви днес, че “пътната карта” на Борис Джонсън за излизане от локдауна върви по план.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар