И

Обединяването на ДБ с ПП е много голяма грешка

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“На иврит Сатана означава защитник на алтернативата, този, който излага аргументи, които не знаете как да опровергаете.” (Адам Гидуиц, американски писател).

Михалев има нерушимата слава на един от най-отблъскващите активисти на ДБ. Агресивен, неумен, емоционален и напрегнат. Това е пагубно за привличане на избиратели. Истерията на омразата и сатанизирането на врага сплотява сектантите, но ги изолира от света. Тази самонарекла себе си “дясна” част от политическия спектър така и не се научи, не си взе урока, че омразата и етикетирането ги смалява. Това произведе необратимата деволюция в костовите политически проекти.

И сега виждаме, че ПП избуяха с тази мая, което е груба грешка, но да не ги учим на политика, че ще започнат много да знаят. Не може идентификацията на един политически проект да минава единствено като “враждебност, война и омраза” срещу друг. Кажете КОИ сте вие, а не само кого мразите. Разбрахме кого мразите. Но ставате ли по-умни, придобивате ли повече умения като мразите, или тъкмо обратното?!

Смешната омраза е тъмен фон, на който изпъкват всичките ви неспособности. Обединяването на ДБ с ПП е много голяма грешка. Независимо, че и двете нефелни формации представят решението си за велико. Едно от най-добрите качества на ГЕРБ е, че винаги са били толерантни към разнообразни възгледи в обществото и дори вътре в партията, те привличат хора, които досега не са гласували за ГЕРБ, тази партия е широкообхватна и гъвкава. И в това е нейната сила. ГЕРБ никога не са залагали на омразата.

Преди време използваха антикомунистическата дъвка, но толкова формално, че за всички беше ясно, че това не е омраза, а просто опит за разграничение. При ПП и ДБ има омраза. Истинска, жива и необяснима. Толкова млади, а вече злобни, уплашени и нещастни. Трябва да има вътрешна санкция за тази омраза, за да останат в нормалността. Вместо това обаче те се обединяват именно на тази база. На нуждата от омраза. Те стъпват върху блажеството от една фикс идея – унищожаването на ГЕРБ.

Глупостта не им позволява да разбират, че когато нямаш мощ, директната война те унищожава. Ако се бяха отърсили от болното чувство за безпокойство и бяха направили една здрава коалиция, можеха и да постигнат нещо. Но обединението няма да им донесе нищо повече от общ провал. Смесване на болните мозъци на ПП с желанието за нарастване на Христо. Това е равно на нарастване на неконтролируемата липса на саморегулация на ПП, които вече се почувстваха защитени от старата легитимност на ДБ. Отсега да им кажа, че никой повече няма да се коалира с тях. Да не се хабят толкова във фантазии за бъдещето.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар