Обещанията за повече пари валят от Борисов и Ананиев както дъжд

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Сега сме в условията на пандемия и икономическа криза, затова си позволяваме да отпускаме повече пари.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който днес е на инспекция на 7-ми реактор на АЕЦ “Козлодуй”, за което ни информира с видео в профила си във Facebook. Заедно с него са финансовият министър Кирил Ананиев, енергийният министър Теменужка Петкова, лидерите на КТ “Подкрепа” и КНСБ   Димитър Манолов Пламен и Димитров.

 

“Те планират яйца да ни хвърлят, а ние от дъжд ще се боим”, заяви Борисов на скупчилите се около него придружители с чадъри.

 

“Правим всичко за хората. Предвиждаме 10% повишение на доходите и двойно увеличение на учителските заплати, което бяхме планирали до края на мандата.”, обяви премиерът.

 

“Догодина се предвижда минималната пенсия да се увеличи от 250 на 300 лева. Хората с пенсии между 300 и 350 лева ще имат увеличение от 10%, а останалите – 5%”, каза и своята реплика по темата финансовият министър.

 

Премиерът разкри, че утре ще се отпуснат 5 млн. лв. за лекарството, което помага в лечението за коронавирус “Ремдесивир”.

 

“Винаги сме държали излишък на бюджета, не могат да ме обвинят в предизборна кампания”, каза Борисов.

Той съобщи още, че на утрешното си заседание кабинетът ще отпусне средства за закупуването и на още 16 000 компютри за училищата утре. „За да имат готовност, допълнително, за да могат да се поемат първите нужди, ако някъде е необходимо. После са 70 000 компютри, но те са по европейската програма.”, каза още Борисов.

 

Борисов показа, където ще бъде 7-ми реактор на АЕЦ “Козлодуй”. По думите му вече има издадена оценка за въздействие върху околната среда.

 

Шефът на КНСБ Пламен Димитров призова хората да харчат, за да не се стигне до икономическа криза.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар