Ердоган участва в многохиляден предизборен митинг в Анкара

Обещания и критики: Ердоган участва в многохиляден предизборен митинг в Анкара

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и кандидатът за кмет на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Тургут Алтънок участваха днес в голям предизборен митинг, на който, по думите на турския държавен глава са присъствали около 200 000 поддръжници.

Проявата на партията под надслов “Големият Анкарски митинг” се проведе в парка “Миллет бахчеси” в Анкара.

Следващата седмица – на 31 март, в Турция ще се състоят местни избори.

Присъстващите на митинга развяваха турски флагове и знамена на управляващата партия, като скандираха лозунги в подкрепа на ПСР, Ердоган и Тургут Алтънок. Празнична музика звучеше по време митинга.

Студеното време в Анкара не попречи на огромния брой граждани да се съберат на проявата. Жените и мъжете бяха разделени в два различни сектора, като само в зоната при мъжете се допускаха жени, видя кореспондентът на БТА.

Изключително засилени бяха мерките за сигурност в района на проявата.

В началото на митинга държавният глава изрази съболезнования на руския народ по повод кървавия терористичен акт в концертната зала “Крокус сити хол” в предградията на Москва.

Изразяваме съболезнованията си на руското правителство, на руския народ във връзка с терористичното нападение в концертната зала в Москва и категорично осъждаме това нападение, каза Ердоган.

Тероризмът е напълно неприемлив. Като страна, която добре познава кървавото и коварно лице на тероризма, споделяме болката на руския народ, добави той.

Президентът Ердоган обеща реализацията на редица инфраструктурни проекти в Анкара, включително разширяване на метрото в столицата и в частност изграждане на метролиния до летище “Есенбога” в рамките на няколко години. Летището се намира на 30 километра от центъра на турската столица.

Турският държавен глава изтъкна, че столицата в последно време се е превърнала в “център на отбранителната промишленост”.

От Анкара се реализира приблизително половината от износа на продукция на нашата отбранителна промишленост, който през миналата година достигна 5,5 млрд. долара, изтъкна президентът.

Той посочи, че паркът “Миллет бахчеси” е изграден по предложение на Мурат Курум (кандидатът на ПСР за кмет на мегаполиса Истанбул), докато Курум е бил министър на околната среда.

Ердоган каза, че кандидатът за кмет на Анкара Тургут Алтънок, настоящ кмет на столичния район Кечийорен, е направил изключително много за района. Президентът напомни, че тази седмица в Кечийорен бе открита новата кула “Ататюрк Джумхуриет”.

Същевременно президентът отправи редица критики към сегашния градоначалник и отново кандидат за кмет на столицата на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Мансур Яваш.

Ердоган се обърна към събралите се поддръжници с думите “Един народ, едно знаме, една държава, една родина, ще бъдем единни, ще бъдем големи, ще бъдем братя като тук, заедно правим Турция”, като симпатизантите му скандираха думите заедно с него.

На митинга присъстваха деца и тийнейджъри, някои от които носеха шалчета с надписи “Водач”.

Кандидатът за кмет на Анкара на ПСР Алтънок също осъди кървавото нападение в Русия.

Той също критикува работата на настоящия градоначалник Мансур Яваш.

Алтънок обеща разрешаване на проблемите на жителите на турската столица, свързани с градския транспорт, включително осигуряване на нови автобуси и разширяване на обхвата на метрото.

Той обеща и изплащане на допълнителни суми към пенсиите, както и увеличаване на помощите за пенсионерите за плащане на сметките за газ.

Алтънок посочи още, че пътуването с градския транспорт ще стане безплатно за пенсионерите, учениците и студентите в Анкара.

На изборите на 31 март в столицата се очаква оспорвана надпревара между сегашния кмет Мансур Яваш от Народнорепубликанската партия и кандидата на управляващата партия Тургут Алтънок.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар