Обещано и изпълнено: Васил Божков удари право в сърцето изпълнителя на “мокри поръчки” Иван Гешев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В началото на тази година преди пандемията започнаха гоненията срещу Васил Божков. Както научихме от негови изявления по-късно за 3 години той е наброил общо 67 милиона лева на Владислав Горанов и Бойко Борисов, като премиерът му обещава, че ще промени закон в негова полза, но ще трябва да “помага”. И така

 

от помощ на помощ – 67 милиона лева.

Отделно Божков е принуден да “помогне” и на Кирил Домусчиев с едни нищо и никакви 20 милиона лева. Но и това не им стига и мафиотите на власт пожелават бизнеса на Божков, като зад това желание – не сте изненадани, нали, изскача Делян Пеевски. Божков отказва. И му разказват играта.

Веднага се развихря бухалката Иван Гешев, като естествено впрягат НАП и каквато още репресивна структура се сетите. Схемата е същата като при “Хиполенд”, която мутрите ни демонстрираха на живо преди няколко седмици.

Само да не си помислите, че за нас Васил Божков е една света вода ненапита. Бил е дистанциран от прожекторите на общественото внимание, но за бизнесите му преди лотарията се шушукаше под сурдинка още в края на миналия век,

откогато датира и прякорът му Черепа.

Това облаче не означава, че на държавните институции им е позволено да газят закона. Както за него, така и за всички останали.

Оказа се, че НАП е съставил нефелни документи с обтекаеми мотиви за тези запори, заради което и падат в съда – вижте ТУК каква точно каша са забъркали от НАП. Но в държавата, която от най-малкия, до най-големия началник на министерство, агенция или институция или е мутра, или калинка това е закономерен резултат.

Близък приятел преди десетина години постъпи на ниска ръководна длъжност във ВиК дружеството на силно развит курортен град. И още в първата седмица остана поразен от факта, че работещите в дружеството, обърнете внимание, в това число и директорът, никога не бяха чели и не познаваха нормативния документ, по който трябва да работи дружеството. Една толкова малка брошурка, че той си я носи винаги във вътрешния джоб, когато ходи по обекти. Естествено, още от първия работен ден почти я наизустява.

Вторият му потрес: доста от собствениците на хотели – по правило в България повечето построени с мръсни пари, не плащат за вода или не плащат редовно. А разходите им са огромни. В същото време са

“откъсвали” главата на някоя грохнала старица

с теч у дома, която не може да си плати сметката, нито има пари да си направи ремонта. Взимали са й залъка от устата. Нашият човек не издържа на тези несправедливости и започва да говори. Началството започва да му търси цаката, но дълго време не успява. Най-накрая намират начин да го уволнят. Той пък ги дава на съд, спечелва делото и му наброиха една шапка пари след като съдът се произнесе.

 

 

И така е повсеместно. Отделно като отидеш в някоя държавна институция се държат толкова арогантно с теб, че като се прибереш, все едно се връщаш изтощен от война.

Убедени ли сте вече как освиниха държавата ни мутрите на Борисов и бухалките му начело с Гешев?

Васил Божков със сигурност има грехове за изплащане. Но тази съдебна победа не е само негова. Това е пробив. Това е знак, че в съдилищата има хора, които са компетентни и които вече не искат да служат на никой, освен на истината и справедливостта. Засега тук-там, но вярвайте – скоро ще стане масово. Но само, ако тази управляваща сган бъде изметена и лустрирана.

#Оставка!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар