Облекчават режима за получаване на удостоверения за българско гражданство – Правосъдие – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министерство на правосъдието облекчава режима за получаване на удостоверения за придобито с указ българско гражданство. 

От 31 май 2021 г. МП ще осигурява свободен прием на граждани за получаване на удостоверенията с цел преодоляване на създалото се забавяне поради лошото администриране, съобщава ведомството.

В момента гражданите се налага да чакат повече от 10 месеца, за да получат удостоверението си. Предприетите мерки предвиждат в следващия месец и половина да се преодолее забавянето.

Въвежда се възможност, освен за запазилите дата и час чрез автоматизираната информационна система на дирекция “Българско гражданство” за конкретния ден, да бъдат обслужени и други граждани при следните правила:

От 9,00 ч. служител на дирекция “Българско гражданство” ще прави допълнителен списък за обслужване на граждани за конкретния ден с лимит до 150 души.

В него ще се включват лично явилите се лица, направили заявка пред служителя на дирекцията и след представяне на документ за самоличност.

С предимство ще бъдат обслужвани лицата с разрешен статут на пребиваване в Република България, преди издаване на указа за придобиването на българско гражданство.

Останалите гражданите следва да представят доказателство за направената от тях регистрация в автоматизираната информационна система на дирекция “Българско гражданство” – разпечатано потвърждение за извършена резервация, към момента на записването си, като с предимство между тях ще се ползват тези с по-ранна регистрация.

Лица, които не са направили резервация в електронната система, ще бъдат обслужвани в случай, че не е изчерпан лимитът от 150 души за деня.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар