ОБРАТ! Васил Божков си връща „Левски” срещу 9 млн. лева (ВИЖТЕ КАК)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Васил Божков скоро ще си върне „Левски”, говорят усилено капацитети във футболните среди, дочу Narod.bg. Тимът продължава да виси с доста пари, включително и на Черепа, което ще стане повод за връщането на собствеността.

Става дума за борч от около 9 милиона лева, макар че миналата година Сираков съобщи за 7 милиона заем към Васил Божков. Договорите са подписани така, че в момента, в който неговата „Нове холдинг” изиска сумите, или „Левски“ трябва да плаща, или Сираков да връща акциите, обясни „Галерия”

Схемата обаче няма да мине директно през Божков, а през новия хазартен оператор „8888“. Официално негов собственик е Румен Чандъров, президент на столичния футболен „Септември“.

Оперативни ръководители обаче са братя Ганеви, които движеха „Национална лотария“ – златната кокошка на Божков. Според мнозина това е сигурен знак, че реално бизнесменът от Дубай стои и зад „осмиците“.

Още повече, Чандъров търси усилено купувач за „Септември“ и готви преместване. Тимът е в „Б“ група, но има договори за наеми на отлични бази в „Драгалевци“, „Красна поляна“ и Герман плюс най-голямата юношеска школа в България. Чандъров, сам запален левскар, ще е лицето на новата власт на „Герена“ при реализиране на проекта.

Чакат се последни подробности около старта на интернет платформата на компанията за залози и крайното решение на Божков.

Наско Сираков е в час със замисъла и не е голям фен на идеята. Легендарният левскар обаче няма полезен ход, ако Божков си поиска парите. Наскоро Мъри Стоилов призна, че „Левски“ сме полуумрели“, което потвърждава, че отборът на народа е напът да повтори пътя на ЦСКА.

Разглежда се и вариант борчовете да бъдат ликвидирани по схемата на „Армията“ чрез лиценза със „Септември“, но това едва ли ще се случи предвид реакцията на вярната синя публика. Тя е категорична, че няма да извърши предателства с тирета и други символи.

Левскарите обаче нямат голям избор, тъй като трябва да бъдат връщани суми, които според ръководството възлизат на 24 милиона лева, според други – над 30. Появяват се нови и нови претенции от бивши играчи, треньори и служители.

Припомняме, Васил Божков беше вече собственик на „Левски“. Според запознати – след „окръжно“ отгоре от тогавашната власт срещу ангажимент да не му рови данъчните схеми.

В крайна сметка това се случи през 2020-а. Тогава Черепа избяга от сигурен арест в Дубай и стана враг №1 на мутрата Бойко Борисов, на когото за няколко години предал 70 млн. лева подкупи, за да не бъде закрит хазартният му бизнес.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар