Обрат: Трима моряци от “Вера Су” искат да напуснат кораба

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Трима от екипажа на заседналия в морето до Камен бряг кораб са пожелали да слязат на брега, съобщиха за Нова телевизия от Министерството на транспорта. За да го направят обаче, собственикът на кораба трябва да изпрати на тяхно място други трима, за да попълни 9-членния екипаж. Все още не е ясно как и кога може да се осъществи това.

Междувременно в Международната федерация на транспортните работници е постъпил сигнал от работещите на кораба „Вера Су“ за неизплатени заплати. По тази причина представител на организацията, придружен от служител на изпълнителната агенция „Морска администрация“, ще се качат на борда и ще инспектират състоянието на екипажа.

Във Варна се очаква да пристигне представител на салвидж компанията, наета от корабособственика да измъкне плавателния съд. Той ще съгласува с българските власти плана за съдбата на „Вера Су“ оттук нататък. Ще се наложи и да се качи на борда за оглед.

За момента корабът „Вера Су“ е укрепен с котви и вериги. Направени са още водолазни огледи със видеозаснемане, което ще се анализира. Източено е и последното гориво, освен необходимия минимум. Претоварването на 3300 тона азотен тор на този етап не може да започне. Специализираните баржи се очакват във Варна в сряда. Междувременно метеорологичните прогнози са за високи вълни и силен вятър в следващите дни, което допълнително поставя въпросителни около старта на операцията.

А тази вечер със заповед на кмета на общиа Каварна се удължи частичното бедствено положение, обявено заради заседналия кораб „Вера Су“, съобщиха от Областната администрация.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар