Обрат: 18-годишният, предизвикал катастрофа в Шумен, не бил дрогиран, а под зъболекарска упойка

Обрат: 18-годишният, предизвикал катастрофа в Шумен, не бил дрогиран, а под зъболекарска упойка

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шуменският окръжен съд определи мярка за неотклонение “домашен арест” на 18-годишния Жечко Кюркчиев, обвиняем за причиняването на тежко пътно произшествие във вечерните часове на 28 септември в града, в резултат на което една жена почина, а друга бе настанена в болницата със средна телесна повреда.

От прокуратурата поискаха да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”, а двамата адвокати на Кюркчиев, както и самият той – “домашен арест”, съобщи БТА.

В съдебната зала бе съобщено, че Кюркчиев е управлявал с 93,8 при разрешени 50 километра в час, но тепърва предстоят множество експертизи по делото. Представено бе и изследване от лаборатория на Военномедицинската академия във Варна, според което в кръвта му не е имало наличие на наркотици, каквито бяха установени след направен дръг тест на местопроизшествието в сряда вечерта. Тогава бе отчетена положителна на амфетамин проба. Експертизата все още не е официално внесена в съда.

Според двамата адвокати на Кюркчиев, преди пътното произшествие младежът е бил на зъболекар, който му е поставил упойка.

Мярката за неотклонение може да се обжалва пред Варненския апелативен съд.

Пътното произшествие, за което е обвиняем Кюркчиев – правоспособен водач от близо пет месеца, възникна около 21:20 часа на 28 септември на кръгово кръстовище на булевард “Цар Симеон Велики” в Шумен между два автомобила. Вследствие на сблъсъка 22-годишна жена, управлявала едното превозно средство, почина, а возещата се до нея пътничка бе настанена в болницата в Шумен със средна телесна повреда.

Източник: dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар