Обръч от 7 КПП-та работи около Бургас заради нелегалните мигранти (видео/снимки)

Обръч от 7 КПП-та работи около Бургас заради нелегалните мигранти (видео/снимки)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В 3 от общо проверени 280 автомобила по автомагистрала “Тракиия” в област Бургаст са били открити мигранти. Това съобщиха пред журналисти в Бургас директорът на Областната дирекция на полицията старши комисар Калоян Калоянов и началникът на охранителна полиция и КАТ комисар Марин Димитров.

Седем контролно-пропускателни пункта на територията на Бургаска област извършват проверки за нелегални мигранти на коли, автобуси и товарни автомобили. Целта е да се предотврати навлизането им в градовете и във вътрешността на страната. За 24 часа, откакто е създадена организацията са задържани 5-ма каналджии и близо 30 нелегални мигранти, предаде БНР. Проверени са над 280 транспортни средства.Областната дирекция на полицията и бургаската жандармерия са създали новата организация. В нея не участва Регионалната служба “Гранична полиция”.


Още снимки вижте тук

КПП-тата ще действат като добър филтър, чрез който да се установяват и задържат навреме каналджии, превозващи бежанци към морския град и ще бъдат денонощни, уточни директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов.


Снимка: БТА


.

“Ние правим ежедневен анализ на обстановката. Ако е необходимо дислоциране, ще бъде направено такова”, каза той.

“Пунктовете са разположени в различни точки в областта. Тук, където се намираме, са установени пилотен автомобил и следващ го такъв. Във втората кола е имало седем мигранти от Ирак. Водачите на автомобилите са български граждани. След извършените им проби за наркотични вещества, те са дали положителни резултати”, добави Калоянов.

Началникът на отдел “Охранителна полиция и КАТ” комисар Марин Димитров обясни на пресконференция днес каква е целта на създадения обръч от контролни постове: “Да противодействаме на нелегалния трафик на мигранти”.


Снимка: БТА

Буквално всеки микробус, автобус и товарен автомобил се спира за проверка на Контролно -пропускателни пункт в местността “Пода” край Бургас.

Въпреки че това затруднява трафика сред шофьорите, няма недоволни.


Снимка: БТА

Още не е оповестено къде точно се намират пропускателните пунктове, но такива има край местността “Пода”, на входа на Бургас, в района на Средец, Карнобат и на още няколко места. 


Снимка: БТА


Снимка: БТА

Източник: dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар