Обследват техническите възможности за възстановяване на Княжевския лифт

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Столичната община ще възложи обследване на техническите възможности за възстановяване на Княжевския лифт в рамките на съществуващите фундаменти на стълбовете и станциите. Това е още една крачка за възстановяването на лифта. Това заявява кметът на София Йорданка Фандъкова на своята Фейсбук страница.

“Вчера Върховният административен съд потвърди, че общината има право да направи цялостно обследване на съоръжението, което да укаже възможностите за възстановяване”, посочва Фандъкова.

Тезата на “Витоша ски” е, че възстановяване на старите места е невъзможно. Вероятно немного сигурни в твърденията си, те обжалваха решението на две поредни инстанции.

“Възстановяване по съществуващо положение е най-бързият начин за пускане на лифта”, отбелязва Фандъкова.

“Докато чакахме решенията на съда, заедно с министъра на земеделието Десислава Танева намерихме още един вариант за възстановяване на лифта. Надявам се, че ще излезем от омагьосания кръг, в който се обжалва всеки акт за възстановяване на лифта, и “Витоша ски” ще докажат с действия намерението си, което засега е само на думи”, пише столичният кмет в социалната мрежа.

Тя информира, че през тази седмица главният архитект на София арх. Здравков и представители на дружеството са провели среща, на която са обсъдили варианти за възстановяване на Драгалевския лифт.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар