Обучават украински пилоти на F-16, снабдяват Киев с модерни изтребители – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Обучението на украинските пилоти на изтребители от четвърто поколение F-16 вече започна. Това заяви заместник-председателят на Европейската комисия и върховен представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел преди заседанието на Съвета на ЕС на равнище външни министри.

Той определи като добра идея решението на лидерите от срещата на върха на Г-7 да подготвят почвата за предоставяне на Украйна на изтребители F-16.“Обучението на украинските пилоти вече започна. Това е първото нещо, което трябва да се направи. Надявам се, че скоро ще можем да предоставим на Украйна този вид въоръжение”, заяви Борел.


Отделно от това той съобщи, че днес Съветът на ЕС ще обсъди ситуацията в Украйна, като в дневния ред ще бъдат включени по-специално теми като нов пакет от санкции и нов транш от оръжия за Украйна по линия на Европейския механизъм за мир.

Борел добави, че по въпроса за санкциите обсъждането ще се съсредоточи върху мерките, насочени към предотвратяване на заобикалянето на наложените по-рано ограничителни мерки.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар