Обществото да се надигне и да се скъса 30-годишната пъпна връв „мафия-държава“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Няма защо да се заблуждаваме, че преходът се извърши криминално.

Партиите са заблуда, те са само инструмент на първановци, догановци, борисовци за лобистки закони и натиск.

Чрез обръчите техните фирми печелят всички обществени поръчки, а цената е на принципа ”колкото-толкова”.

Това казва Игнат Раденков , героя на социалистическия труд от времето на социализма пред Liberta.bg., цитиран от Фрог нюз.

Тези пари се обсебват, изнасят се в офшорни зони и така се обезкървява икономиката, купуват се престижни имоти по столици и ривиери и така е бетонирана мафията, че няма поклащане. А народът изгуби куража, че нещо може да се промени. Имаме си и апатията като манталиетт и те много добре използват това, заявява той.

Той коментира и дали ще има промяна: Мисля, че с малка помощ от външни фактори, това ще се промени, защото всяко нещо си има предел. Балонът ще се спука и аз вярвам, че до есента ще има много сериозна ескалация. И дано интелигенцията, мислещата част от обществото поеме по-голямата отговорност. Хората някога излязоха заради скъпата енергия, но Варна беше тази, която обърна тази обществена енергия.

Това трябва да стане и сега, заради избора на новия главен прокурор. Обществото да се надигне и да се скъса тридесетгодишната пъпна връв „мафия-държава“. Ако това не стане, след някоя година държавата ни е обречена и процесите ще станат необратими, прогнозира строителят.

За мен страшно е примирението на народа. Всички поговорки не са възникнали случайно. И мафията използва това. Но като гледам еуфорията се връщам към времето, когато изгонихме Кирил Йорданов с камъни. И аз предлагам нещо подобно – общонароден протест и шествие до ВСС и по примера на Варна да направим такава грамада пред неговите врати, че да се затвори източника на това проклятие. Те продадоха собствения си народ. На карта е сложено съществуванието на държавата ни. Сега народът е на ход – мафията или той!, категоричен е Раденков.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар