Община Пловдив оглежда терени в целия град за многоетажни паркинги

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Община Пловдив оглежда терени в целия град за многоетажни паркинги, съобщиха от общинската администрация.

Кметът Здравко Димитров е съобщил, че е получено запитване от частни инвеститори, които да изградят общински многоетажни паркинги, които впоследствие да бъдат дадени на концесия за няколко години. В момента служители на Общината оглеждат терени в целия град, които са подходящи за целта. Кметът е подчертал, че ще се запази общинската собственост на обектите, които биха се построили.

В най-скоро време ще приключи обновяването на бул. „Копривщица“ и „Христо Ботев“, след което строителните дейности ще се насочат към ул. „Даме Груев“ и „Кукленско шосе“. Обектите ще бъдат ремонтирани на етапи и възможно най-бързо, е заявил Здравко Димитров. И е допълнил, че следващата седмица ще има среща с Димитър Иванов, кмет на община Марица във връзка с подготовката за ремонт на „Голямоконарско шосе“. В момента текат и подготвителни дейности за започване на пробива под Централна гара. За целта се обмисля отваряне на стария прелез на Сточна гара, за да се облекчи движението на автомобили по бул. „Христо Ботев“, посочват от Общината.

Общинският съвет гласува днес ул. „Ген. Данаил Николаев“ вече да не е част от зоната за платено паркиране „Синя зона“ в Пловдив.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар