Общинският приют в Пловдив очаква 250 бездомни кучета да намерят семейство – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Общинският приют очаква 250 бездомни кучета да намерят семейство тази година, съобщиха от пресцентъра на общината, предава “Фокус”.

250 кучета от Общинския приют за безстопанствени кучета “Приятел завинаги” в Пловдив може да намерят своите стопани до края на годината. Това стана ясно по време на пролетния панаир на осиновените домашни любимци, който се проведе през уикенда в Цар-Симеоновата градина, който се организира от доброволци със съдействието на ОП “Зооветеринарен комплекс” и дирекция “Екология и управление на отпадъците” към Община Пловдив. Интересът към събитието от беше голям, като на място се събраха много осиновители с техните четириноги и желаещи да последват техния пример.

“Учим хората на любов към бездомните животни, доброволците помагат и се вижда ползата – вече сме пример за цяла България”, коментира директорът на общинското предприятие “Зооветеринарен комплекс” Георги Божев. Той напомни, че само 23 лева се плащат за осиновено куче, кастрирано и ваксинирано. Сумата е за електронен чип и паспорт. Осиновените кучета са освободени от такса за общината.

Ветеринарните лекари д-р Янко Тодоров, д-р Веселин Бекирски и д-р Костадин Шанков, които бяха жури на забавния конкурс за осиновени кучета, огледаха, оцениха и обявиха победители сред осиновените кучета в няколко категории. Раздадоха се призове за “Голям дух в малко тяло”, “Най-срамежливо куче”, “Най-фотогенично куче”, избрана беше и медийна звезда сред четириногите. Всички получиха награди, осигурени от Pet Home, общинския зооветеринарен комплекс и дирекция “Екология” при Община Пловдив. Доброволците-инициатори на събитието се погрижиха за музикалния фон и настроението на всички участници и гости. Организаторите обявиха и дарителска кауза – бяха събрани близо 200 лева за закупуване на нови транспортни кошници за котки, необходими за работата на служителите от общинския приют.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар