Общинският съвет отложи приемането на бюджета на Варна

Общинският съвет отложи приемането на бюджета на Варна

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още преди началото на заседанието на Общинския съвет във Варна днес бе отложено приемането на бюджета на общината за тази година. Точката бе оттеглена с аргумента, че има промени в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост. Така приемането на бюджета може да стане най-рано на 8 март, предаде БТА.

Съветниците гласуваха още от дневния ред да отпадне точката за избор на постоянни и временни членове на Експертния съвет към фонд “Култура”. Причината е подаден сигнал, че един от избраните от комисията по култура и духовно развитие експерти няма нужното образование. Въпросът ще бъде разгледан отново от ресорната комисия.

На заседанието си днес съветниците трябва да изберат временно изпълняващ длъжността кмет на район “Одесос”. Ще бъде гласувано и предложение Варна да участва като партньор в проект за разширяване обхвата на приемната грижа, финансиран по програмата за развитие на човешките ресурси.

Преди началото на заседанието бяха прочетени две политически декларации. Съветниците от “Възраждане” се обявиха против “недопустимото противопоставяне” между рибари и Община Варна. Според тях регионът губи милиони европейски средства заради неглижирането на този сектор. От “Възраждане” посочиха, че разбират желанието на общината да бъдат увеличени приходите от пристанищата, но и правото на рибарите да имат достойни условия на труд, след което изразиха желание да посредничат за разрешаването на възникналите проблеми.

С декларация съветниците от “Продължаваме промяната – демократична България” се обявиха за връщането на акциите на Варна от “Международен панаир Пловдив” АД на държавата. Прехвърлянето на акциите на Община Варна чрез внасянето им като апортна вноска в “Пълдин Туринвест” АД е икономически необосновано, бе позицията на съветниците, които призоваха колегите си да преосмислят позицията си по този казус и да вземат правилното решение за връщането на акциите на Община Варна от Пловдивския панаир на държавата.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар