Общински съвети на БСП декларираха безусловната си подкрепа за Румен Радев и Илияна Йотова

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Организациите на БСП в Девин, Борино и Чепеларе се дистанцираха от Корнелия Нинова

„За нас е неприемливо и некоректно поведението на Корнелия Нинова точно в този момент, когато се решават съдбините на България за години напред, пред медиите да се изнасят на показ личните отношения на част от върхушката на БСП и да се поставят на преден план личните разочарования в стремеж за реваншизъм“, пишат социалистите от няколко общински съвета на БСП в декларация, разпространена чрез медиите до Националния съвет на БСП и Инициативния комитет на кандидат-президентската двойка Радев – Йотова.

„Не желаем да се петни името на Румен Радев и Илияна Йотова и те да стават жертва на задкулисните политически игри градени години наред през прехода ни към демокрация, както и да се създава напрежение между членовете и симпатизантите на БСП чрез разнопосочни послания от телевизионните екрани от страна на Нинова и близкостоящите до нея“, се посочва в позицията.

„Ние, членовете и симпатизантите на БСП, декларираме безусловната си подкрепа за Румен Радев и Илияна Йотова, защото считаме, че те са носители на промяната, за която жадуваше българският народ“, заявяват в декларацията социалистите.

Публикуваме пълния текст на декларацията:

ЧРЕЗ МЕДИИТЕ

ДО

НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ НА БСП – ГР.СОФИЯ

ДО

ИНИЦИАТИВНИЯ КОМИТЕТ НА РАДЕВ-ЙОТОВА

ДЕКЛАРАЦИЯ

ОТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НА БСП – ОБЩИНА ДЕВИН

ОТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НА БСП – ОБЩИНА БОРИНО

ОТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НА БСП – ОБЩИНА ЧЕПЕЛАРЕ

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ НА БСП,

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА НА ИНИЦИАТИВНИЯ КОМИТЕТ за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент,

ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ,

НИЕ, социалистите и симпатизантите на Българската Социалистическа Партия  от родопските общини Девин, Борино и Чепеларе, се дистанцираме от позицията на лидера на БСП в оставка – Корнелия Нинова, която прави опити да прехвърли вината за поредната загуба на БСП върху президента Радев и служебния кабинет.

Настояваме за това вътрешнопартийните проблеми на БСП да не се пренасят върху предизборната кампания на кандидат-президентската двойка Радев – Йотова, още повече, че президентската двойка е подкрепена по категоричен начин от почти всички партийни структури в цялата страна.

За нас е неприемливо и некоректно поведението на Корнелия Нинова  точно в този момент, когато се решават съдбините на България за години напред, пред медиите да се изнасят на показ личните отношения на част от върхушката на БСП и да се поставят на преден план личните разочарования в стремеж за реваншизъм.

Не желаем да се петни името на Румен Радев и Илияна Йотова и те да стават жертва на задкулисните политически игри градени години наред през прехода ни към демокрация, както и да се създава напрежение между членовете и симпатизантите на БСП чрез разнопосочни послания от телевизионните екрани от страна на Нинова и близкостоящите до нея.

Ние, членовете и симпатизантите на БСП, декларираме безусловната си подкрепа за Румен Радев и Илияна Йотова, защото считаме, че те са носители на промяната, за която жадуваше българският народ. Защото открито се опълчиха срещу мутрите, срещу грабителите, срещу диктаторите, назоваха нещата с истинските им имена и чрез служебния кабинет създадоха условия за разкриване на корупционните схеми и порочните практики, които през последните 12 години ограбиха труда на обикновения човек.

Днес, вместо съмнения, ние, социалистите, трябва да се гордеем с това, че преди пет години избрахме именно тези две личности да оглавят президентската институция, защото я изпълниха със съдържание в подкрепа на своя народ и РОДИНА и ни показаха как Президентството не е само с формални представителни функции!

С тях започна нов етап в политическия живот на България!

Появата на новите политически субекти е закономерен процес, който е свързан с натрупването на критична маса, която не пожела да търпи повече простотиите и кражбите на обкръжението на Борисов и именно това даде своето категорично отражение в новия парламент. Ние, социалистите, трябва да разчетем тези закономерности, да търсим другаде причините за срива ни и да се обединим в името на социалистическите идеи и идеали за връщане на доверието в БСП.

Всяко време и всяка епоха ражда своите герои!

И това не е случайно!

„Времето е в нас, и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме!“ е прозрял един от най-великите ни герои – Левски!

В нашите очи герои на нашето съвремие са Румен Радев и Илияна Йотова!

Затова и ние на 21.11.2021 г. ще отидем до избирателните секции и ще ги подкрепим!

С ВАС СМЕ РУМЕН РАДЕВ И ИЛИЯНА ЙОТОВА!

Дияна Чаушева

председател на ОбС на БСП – Девин

Цветка Такова

председател на ОбС на БСП – Борино

Екатерина Петрова

председател на ОбС на БСП – Чепеларе

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар