Общински съветник от СОС: Фермата за мухи няма място в Лозен

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Фермата за ларви няма място в село Лозен. Недопустимо е производство, което генерира силна и неприятна миризма, да бъде ситуирано в селото без да е направено обществено обсъждане и без предварителна оценка на риска“. Това заяви общинският съветник в СОС Иван Пешев. Той, заедно с председателя на БСП – Панчарево Еньо Савов, се включиха в протест на жителите на Лозен срещу преместването на фермата за производство на ларви от град Елин Пелин в софийското село, съобщи stolica.bg.

Ферма за мухи вдигна на протест жителите на Лозен

Жителите на село Лозен настояват дейността на фирмата да бъде приравнена към тази на екарисаж и да бъде далече от населени места. „Производственият процес и съпътстващото го отделяне на неприятни миризми на мърша и фекалии не бива да бъдат в близост до селото и на метри от търговски обекти и заведения за хранене“, счита Еньо Савов. „Ще настояваме за бърза реакция от страна на заместник-кмета по екология на Столична община и проверка дали са спазени всички процедури и изисквания за изграждането на такъв производствен обект „, категоричен е Иван Пешев.

Фермата за ларви на „Насекомо“ АД доскоро функционираше в Елин Пелин и постоянно беше обект на протести и недоволство от местните жители. В резултат на общественото напрежение е взето решение за преместване на производството.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар