Общото събрание на ООН ще изслуша Ирина Бокова на 12 април

България, Общество, ООН, Свят, Юнеско
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Ирина БоковаИрина Бокова ще бъде изслушана пред Общото събрание на Организацията на обединените нации в Ню Йорк като кандидат за генерален секретар на организацията идния вторник, 12 април. Бокова съобщи това в специално интервю за БНР по време на визитата си в Брюксел:
Тогава смятам, че ще мога да изложа много от идеите, от опита, който имам, да споделя това, което мисля за ролята на ООН, за мултилатерализма, на многостранната дипломация, това, което смятам, че е важно в работата на един генерален секретар. Надявам се, че ще мога със своето участие да убедя страните-членки защо смятам, че мога да спечеля тези избори.
По повод персоналните критики и публикации в българските медии срещу нейната кандидатура, Бокова, която сега е генерален директор на ЮНЕСКО, коментира:
Аз не участвам национални избори. Мисля, че хората тук като че ли смесиха нещата. Аз знам, че в едно демократично общество има различни мнения, различни оценки. Темата не е дали някой ме харесва или не, нито кой е баща ми, кой е дядо ми, а по-скоро става дума за нещо много сериозно, става дума за това дали аз мога да свърша тази работа, дали мога да се преборя за този пост. Аз мисля, че мога да го направя.
Източник: БНР

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар