бежанци

Общо 15000 мигранти има да ни връща Австрия, пепейците са лъжци

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не само 6-те хиляди мигранти от 2023 г. за които правителството отрича, но Австрия и шефката на Агенцията за бежанците към кабинета потвърдиха, ще ни бъдат върнати след подписаното на 29.12.2023 г. споразумение с Австрия за полувлизането ни в полуШенген.

Към тях според официалната статистика Виена ще ни върне още 9000 мигранти, уточни пред България он еър Тошко Йорданов.

 

 

Парламентарният лидер на ИТН нарече членовете на кабинета “лъжци”, защото те и досега отказват да признаят това, което са подписали, а документите вече излязоха и там черно на бяло е записано всичко. Той прогнозира, че в населените места, където ще бъдат разквартировани върнатите афганистанци и сирийци, защото точно те изрично са записани в подписаното от бг правителството документи, ще се наблюдава лют прием от хората ни. Известно е, че България има възможност да приеме само 1200 души в наличните си лагери. В същото време в едномесечен срок тя трябва да осигури престоя и години жителство на пришълците.

 

 

Йорданов уточни, че досега сме отказвали да приемаме – например само 30 души сме взели от 6000 през 2023 г., но с новоподписания от Кабинета Денков документ и с обновения регламент от Дъблин, сами сме се лишили от това право и вече няма как да се съпротивляваме.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар