Обявиха частично бедствено положение във Велинград заради пожарите

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кметът на Велинград Костадин Коев обяви частично бедствено положение след решение на Кризисния щаб, съобщиха от Общината.

Заповедта важи от 20:00 часа днес до 20:00 часа на 12 август за част от територията на общината, а именно района на ДЛС “Чепино” и ДГС”Алабак”, в местностите “Бачовица” и “Сивек”. 

Причина за решението на Кризисния щаб са разрастващите се пожари в горските местности и задимяването на част от територията на община Велинград, както и опасността от обгазяване на града, с което се застрашава живота и здравето на населението.

По първоначални данни площта на днешния пожар е над 1000 дка., на моменти е върхов и се влияе от посоката и силата на вятъра. Прави се просека, тъй като гората е много гъста и непроходима. В момента на терена има сили на пожарна служба и горски служители, съобщават още от Общината във Велинград.

Въведен е в действие План за защита при бедствия на Община Велинград, част “Пожари”. Движението на хора и МПС в района на обявеното бедствено положение е силно ограничено, допълват те.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар