Овчаров: БСП никога не е отричала, че частни фирми изнасят оръжие, може би – недиректно, за Украйна – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Овчаров: БСП никога не е отричала, че частни фирми изнасят оръжие, може би - недиректно, за Украйна

стоп кадър/Nova News

„Умните кучета в мъгла не лаят. Тези хора (вътрешната опозиция) не помислиха – президентът иска да има правителство, неговите храненици – вътрешната опозиция в БСП, компрометират позицията и мнението на президента”.Това каза Румен Овчаров от БСП в студиото на „Денят на живо“ по NOVA NEWS след днешното заседание на Националния съвет, на което бе обсъден третият мандат за съставяне на редовен кабинет, връчен на партията.


Относно възможностите за съставяне на редовно правителство, той каза: „търсим това, което ни обединява. Фигурата за премиер не е задължително да бъде в БСП”.

„Малко съм изненадан от самочувствието, с което Кирил Петков се опитва да си зашие някакви медалчета или нашивки по този повод”, каза Овчаров в коментар на публикациите в „Политико” и „Ди велт”, че е изнасяно българско оръжие за Украйна по време на кабинета „Петков”, в което вицепремиер бе и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Къде е скандалът, кое не беше известно? Че фирми български изнасят оръжие и то отива в Украйна? … Някои други държави с подобни действия си решиха проблема със Шенген”, каза Овчаров и даде пример с Румъния.

„Една Румъния, където вече 4-5 месеца се намира 101-ва американска дивизия „Грачещи орли”, много точно си постави исканията – „искате да изнасяме зърно, искате да помагаме – но условието е да сме в Шенген”, обобщи Овчаров позицията на Румъния.

„БСП никога не е отричала, че частни фирми изнасят оръжие, може би недиректно, за Украйна. На всички беше ясно, че това оръжие отива там. Ние предадохме позицията си за Македония. Трудно ли беше на Кирил Петков да каже на Урсула фон дер Лайен: „Добре, но ние искаме в Шенген”. За вторите изтребители, можехме да кажем: „да паднат визите”, обясни възможностите за преговори за българските интереси Овчаров.

Запитан ще се строи ли АЕЦ „Белене”, той отново отговори с поговорка: „Що си требе, оно си сака”. „Белене“ трябва да се строи, даже не два, а четири блока, плюс двата в АЕЦ „Козлодуй”.

„Нека сме наясно, няма други възможности в България. Да, може да отложим закриването на Мариците, но с 1-2-3 години”, допълни Румен Овчаров.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар