Овчаров: С Корнелия Нинова БСП няма да има по-добри резултати, защото загуби доверието

Овчаров: С Корнелия Нинова БСП няма да има по-добри резултати, защото загуби доверието

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“БСП не е убита”, убеден е Румен Овчаров, но стабилизирането й като единствена алтернатива трябва да мине през смяна на ръководството и лидерката Корнелия Нинова на конгреса на партията през есента. Тезата си Овчаров защити в интервю по бТВ, след като преди седмица, по време на пленума на социалистите, призова соцлидерката да не се кандидатира за трети мандат на лидерския пост.

“Аз от три години говоря, че с Корнелия Нинова ние по-добри резултати няма да получим, защото БСП загуби доверието на избирателя. Това доверие не се възстановява, ей така, на инат, “аз искам да стоя”, заяви Овчаров по бТВ.

По думите му “няма такъв ангел спасител”, който да извади БСП от кризата, но “още една вътрешнопартийна касапница, като тази от 2020 г., наистина ще унищожи БСП, а тъжното е, че без БСП няма алтернатива”, добави той.

“БСП не е убита, но трябва да тръгнем към консолидация – консолидация на партията, на левицата и на всички леви и патриотично мислещи”, даде рецептата членът на Националния съвет на партията. По думите му сегашното ръководство трябва да осигури “управляем организиран преход към ново ръководство, а не вътрешнопаритйна касапница”. На последния пленум обаче социалистите изключиха от партията още 30 социалисти.

Овчаров припомни, че под ръководството на Нинова на местните избори БСП е загубила 140 000 гласа, което е с 38% по-малко от преди, има 240 съветници по-малко и не е спечелила редица големи градове. Според Овчаров формулата е София – кандидат, който да обединява и партийнна организация, която е единна. Изборите в София показаха, че БСП тук има потенциал, каза още Румен Овчаров. Един читав човек, ляво ориентиран, свободно мислещ, подкрепен от единна структура, добави той. Той не каза кой да бъде новият лидер на БСП, но подчерта, че трябва да бъде обединяваща фигура.

Овчаров обвини още президента, че днес говори за алтернатива, а е “човекът, който последователно убива тази алтернатива 4 години”, визира Овчаров БСП. “След втората си година последователно унищожаваше БСП”, констатира Румен Овчаров.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар