Огнеборците предотвратили голяма трагедия при пожара на зеленчуковата борса

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Потушен е пожарът, който избухна в петък вечерта в района на частната борса край петричкото село Кърналово. Напълно изгорели са склад за палети и цял камион. Повече от 15 складови помещения са силно засегнати от огнената стихия.


Голям пожар в зеленчуковата борса в Кърналово

При огнения инцидент има двама пострадали, съобщи кметът на Петрич Димитър Бръчков пред Нова телевизия. Те са леко обгорели, но в стабилно състояние.

По думите му сигналът за стихията е получен около 20.30 часа снощи. В борбата с пожара са се включили 4 пожарни коли от Петрич и една от Сандански, както и жители на селото.

Щетите след пожара

Снимка: БНТ

“Много хора се опитваха да спасят стоката, която беше вътре. Положението беше много зле. Много клетки изгоряха, камион също, много стока”, коментира кметът на село Кърналово Николай Златков.

Частната борса е собственост на Илиян С., който е от петричкото село Скрът. Имотът се намира в непосредствена близост до общинската борса. От другата страна на улицата има и бензиностанция.

Свидетели разказват, че само бързата намеса на пожарникарите е предотвратила по-големи поражения. Не са пострадали и постройките, които се намират около борсата.

Вероятно в днешния ден ще започне разчистването в района.

Все още е рано да се говори на каква стойност са нанесените щети. Собственици на складове разказаха, че в някои от помещенията има тонове продукция за десетки хиляди левове.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар