Огнен ад в Швеция! Вандали опожариха близо 100 коли в два града (ВИДЕО)

Пожари, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Най-малко 80 коли са опожарени снощи и тази нощ в западните шведски градове Гьотеборг и Тролхетан. Подпалвачите са действали едновременно в няколко района, съобщи днес телевизия Ес Ве Те.
Местният англоезичен в.”Дъ Локал” посочва, че подобни, но не толкова мащабни инциденти е имало и в столицата Стокхолм, Упсала, Акерсберга, Малмьо, Хелзинборг, Лизекил и Фалкенберг.

Вече има задържани за участие в погромите.

“Имали сме периоди с голям брой пожари, но в една и съща вечер и за толкова кратко време на множество различни места, не помня такова нещо”, коментира Ула Брем, говорителка на полицията в Западна Швеция. Тя отбеляза, че вандалските прояви зачестяват именно в навечерието на новата учебна година.

Пред местния в. “Гьотеборгс постен” полицаи обясниха, че акцията навярно е била координирана чрез социалните мрежи. Очевидци описват как хора с тъмни дрехи опожарявали колите – носели туби с бензин и бейзболни бухалки, с които разбивали стъклата.
В Тролхетан полицаите, помагали на пожарникарите, са били замервани с камъни. “Младежите (. . .) бяха с качулки и маски, скриващи лицата, за да не бъдат лесно разпознати”, разказа служител на реда.

Шведският премиер Стефан Льовен заяви пред националното радио, че е “наистина ядосан” и “обществото трябва твърдо да реагира”.

блиц

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.